Ko: snoezelen

Advertenties

Beste ouders,
Mijn naam is Elisa Sonck, studente aan de Artevelde hogeschool, richting kleuteronderwijs.
Doorheen de loop van vorig semester ben ik al een aantal keren in de klas geweest van uw zoon of dochter.
Na de krokusvakantie kom ik dan ook stage lopen in de klas van Juf Evi samen met Jules en Marie.
Mijn stage houdt in dat ik de volledige klas van juf Evi overneem : alle activiteiten, verzorgingsmomenten, turnmomenten zullen dan door mij worden gegeven. Juf Evi zal wel steeds aanwezig blijven in de klas om bij te sturen waar nodig.
Mijn stage is verspreid over een aantal weken. Hieronder geef ik een kort overzicht wanneer ik in de klas stage zal lopen.

Van 26/ 02 – 2/03 werk ik rond thema de jungle
Van 5/03 -9 / 03 werk ik rond thema De bakker
Van 23/04 – 27/04
Van 30/04 – 4/05
Van 7/05 – 11/05
Van 14/05 – 18/05

Ik kijk heel hard uit naar mijn stageperiode bij Jules, Marie, Juf Evi en uw zoon/ dochter in de klas en we zullen er het allerbeste van maken!
Tot binnenkort!
Elisa Sonck

ko: gaatjes en muizen…

Kiekeboe iedereen,

Na de vakantie zijn er weer!

Welkom aan Hamza…en Nell!

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding gaatjes

Gaatjes, gaatjes overal gaatjes. Deze week beginnen we met gaatjes te zoeken in onze klas! En ja hoor, we vonden er SUPER veel.
De kindjes brachten van thuis een heleboel voorwerpen mee: een vergiet, rietjes, macaroni, een riem, … Deze materialen bekeken we eens van naderbij tijdens onze waarneming. Juf bracht ook iets mee, een doos! De kindjes keken verbaasd toe omdat er van alles uit de doos op de grond viel. Er zat immers een gat in de doos.

We hebben de kubus en daar staat een gek mannetje op die allerlei bewegingen doet, wie kan hem nadoen? We proberen ook zelf eens te rollen op onze zijkant, dan zijn we net een bal!

We gaan stempelen met verschillende buizen, later knippen we er een leeuwenhoofd uit en een hele grote muil. dun en dik verwoorden!

Juf heeft flessen mee…met een gaatje in, we gaan er beetje water in doen en dan met rietje, heeft twee gaatjes en dan blazen… Ver schillende groottes en verschillende hoeveelheid water erin..

Grote blok met klei, gaan eerst plat rollen en dan gaatjes in duwen…met een rietje, met een prikkertje,…

We hebben grote zak met een groot gat, zo groot dat we er zelf in kunnen…

Een bellenblazer heeft ook een gaatje, we gaan bellen blazen en er dan een gaatje in maken, wat gebeurd er?

Juf heeft grote muizen en kleine muizen, wie is er groot? Wie is er klein? We leggen de grote muis bij het grote stuk kaas en de kleine muis bij het kleine stuk…

We gaan relaxeren! We komen 1e zelf tot rust, ademhaling onder controle brengen. We krijgen allemaal een massageballetje, we wrijven op onze verschillende lichaamsdelen…op de achtergrond zachte muziek!

Juf heeft een toestelletje die gaatjes maakt, gaatjesknipper, we hebben een bakje en maken daar gaatjes in …daarna stempelen we op een blad…een muis!

Verhaaltje vertellen: Muis zoekt een huis! Petr horacek

Er is nog iets met gaatjes kaas met gaatjes, we kijken naar de kaas en proeven, met een prikker maken we nog een gaatje in de kaas…

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding gaatjes

Als we een blaadje in twee vouwen en dan in knippen, knippen we een heel groot gat in ons blad

Vergelijken,lang-kort! We sorteren de kokers…lang kort, we maken een lange trein, een korte trein,..de kinderen proberen zelf te verwoorden!

Wie heeft er thuis materiaal met gaatjes? Boekjes? Muizen?… Gelieve overal de naam op te noteren…

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding gaatjes

Geniet nog van de vakantie,

Groetjes

Jules, Marie en juf Evi